Повече добрини в делнични и празнични дни! Това послание отправиха децата,

...
Повече добрини в делнични и празнични дни! Това послание отправиха децата,
Коментари Харесай

Деца от ДГ Мирослава сътвориха чудна приказка за добрината

Повече добрини в делнични и празнични дни! Това обръщение насочиха децата, родителите и екипът на детска градина " Мирослава “ в Пловдив и сложиха началото на Коледното чудо с обичайния празник " Бисерчета на положителното “. С него те сътвориха своята чудна приказка за добрината и участваха във вълнуващи завършения и занимания.

Най-малките деца и техните родители създадоха " Кутия за добрини “, в която събраха листчета с положителни действия и направиха хранилки за зимуващите птици. " Какво би направил, с цел да стане светът по-добро място за живеене?: Да обичаш и да помагаш; да си другар и да подадеш ръка в беда; да получиш положително и да дадеш положително “ - споделиха по-големите им другари в изявление. С игрите " Избирам те за другар “, " Слънчево зайче ", " Пътуващ обръч ", " Харесвам те, тъй като...... “ и други децата пътешестваха през лабиринта на позитивните човешки връзки - съдействие, емпатия, взаимопомощ, внимание, доброжелателност един към различен.

Забавлявайки се, те схванаха, че добротата се крие в играта, в усмивката, в другарската ръка и подкрепящото рамо! Бъдещите първокласници на драго сърце влязоха в ролята на сладкари и се включиха в кулинарната самодейност " Направи най-вкусната бисквитка за собствен другар ". Те сътвориха и своята " Приказка за положителните каузи “, в която " в ковчеже, цялостно с добрини, всеки своята постъпка показа – по какъв начин си оказваме помощ в неволя, правейки положителни каузи “.

Реализираните планове и начинания предизвикаха децата и те схванаха, че колкото повече положителни действия прави човек, толкоз по-щастлив се усеща!

Кулминация на празника беше гмуркането на смелите плувци, които извадиха от дъното на басейна своето “бисерче на положителното “ и го подариха на имениците от детската градина.

Празникът и самодейностите се осъществиха с дейното присъединяване на Училищно настоятелство и родителите, които подариха " златна “ паричка, " бисерче “ и " Книга за добрината “ на децата от всяка група. " Един от значимите цели през днешния ден е да учим децата ни на топлота и любов, да бъдат положителни и почтени хора. Радвам се, че дружно – родители и учители в ДГ " Мирослава “, оставяме следи на положителното! “– показа ръководителят на Училищното настоятелство В.Такева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР